21,4 milliárd forint büntetési díjat róttak ki a túl gyorsan közlekedőkre az elmúlt évben.

A Vezess.hu az elmúlt évi gyorshajtási bírságokról készített cikkében azt írja: összegszerűségben 2020-ban 21 415 600 000 forint értékben írtak csekkeket a gyorshajtóknak, ez a megelőző évhez képest 2,2 milliárd forintos, 9,3 százalékos csökkenés.

Mindez azt is jelenti, naponta 58,5 millió forintot ?száguldoztak össze? a magyar utakon tavaly, az átlagos bírságösszeg 34 643 forint volt, azaz a túlnyomó többség megállt a minimális tételnél, ami 30 000 forint.

Érdekes megemlíteni, hogy az összes többi közút bírság a gyorshajtásokon túl –  pl. ha a biztonsági övet nem használták, vagy akár ittasan vezetett valaki – bírságbevétele “alig” 1,83 milliárd forintot tett ki tavaly.  

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!