A nagyméretű Ford F-150 pickup most éppen ilyen szempontból jön jól.

A héten akkora hóesés volt Texasban, hogy emberek milliói maradtak áram nélkül, a fűtés biztosítása létfontosságú. Ahogyan az lenni szokott, híre megy annak, ha valaki kicsit érdekesebben oldja meg a helyzetet.

Mindenképpen ilyen a következő megoldás is, amelynél egy Ford F-150-es fedélzeti generátorát használták fel. Egy autós fórumon jelentek meg fotók egy tulajdonostól, aki arról számolt be, hogy három napja nincs áramuk, ezért a kocsijával termel áramot.




A legújabb Ford-F150 Platium PowerBoost Hybrid modellen ugyanis van olyan opció, amelynek révén a motort generátorkéként lehet használni. Így a tulajdonos hosszabbítókkal és elosztókkal üzemelteti most a háztartását a kocsijáról.

Érdekesség, hogy a hibrid jármű motorja nem is folyamatosan dolgozik, és nem is fogyaszt kifejezetten sokat ebben az üzemmódban, mert csak szükség esetén kapcsol be. Arról nem is beszélve – mint írta a Motortrend oldal – a rendszer lényegesen halkabb, mint a környéken bekapcsolt hagyományos generátorok.

A hibrid autóban egy elég komoly teljesítményű 7,2 kW-os generátor van, amely alapból egyébként is arra való, hogy akár nagyobb teljesítményű gépeket kiszolgáljon, mint egy építkezésen használt fűrészgép, vagy kompresszor. A 7,2 kW-os egység még európai 240 V-os feszültségű kimenettel is ellátott, ami Amerikában nem feltétlen szokásos.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A legújabb Ford F-150-ben olyan első ülések lesznek, amelyek szinte tökéletes ággyá alakíthatók.



hvg.hu
Autó

Összességében jól sikerült, látványos autó a Foton General, csak kár, hogy más már megcsinálta pont ugyanezt korábban.