A Bugatti Type 57S-ből összesen 42 darab készült.

Akár hárommilliárd forintot megközelítő árat is megadhatnak egy ritka Bugattiért, amelyet pénteken árverez el a Bonhams aukciósház Országúti legendák elnevezésű angliai aukcióján.

A Bugatti 57S utolsó ismert modelljéről van szó, amelyet 1937-ben gyártott a Corsica Coachworks. A négyüléses autó karosszériája Elzászban készült, ahonnét Angliába vitték, hogy a vásárló, Robert Ropner személyes igényei szerint fejezzék be. Az elzászi Molsheimben mindössze 42 példány készült a típusból.

Az aukciósház szerint az árverés fénypontjának számító oldtimernek az elmúlt 51 évben egyetlen tulajdonosa volt, egy autórajongó brit mérnök. A gépkocsi leütési árát 5-7 millió font (5,7-8 millió euró, 2-2,88 milliárd forint) közöttire becsülik.
A pénteki árverésen összesen hat veteránautót bocsátanak áruba, köztük egy Aston Martin DB4GT Coupét az 1960-as évekből (maximális becsült leütési ára 2,1 millió euró) és egy 1965-ös Ferrari 275 GTS Convertible-t (legfeljebb egymillió euró).

A világ legdrágább autója egy 1962-es piros Ferrari 250 GTO Berlinetta, amely 48,4 millió dollárért ? mai árfolyamon 14,3 milliárd forintért ? kelt el 2018-ban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Leégett a csodás a helyen lévő és rengeteg értékes műtárgyat kiállító épület.hvg.hu
Autó

Alig 349 darab készült a Ferrari F50 modelljéből, amelynek egyik példányát elárverezték nemrégiben.