A japán gyártó bemutatta kompakt szabadidő-autójának harmadik generációját.

A Honda 1998-ban dobta piacra a HR-V (Hybrid Recreation Vehicle) első generációját, amely 2006-ig volt gyártásban, és amelyet 2015-ben követett a második nekifutás. Most megérkezett a teljesen új fejlesztésű harmadik változat, íme:
A kupés megjelenésű új HR-V ? pályafutása során először ? kizárólag hibrid hajtáslánccal érhető el, alapját a vállalat e:HEV platformja adja.Az egyelőre ismeretlen specifikációjú újdonság 2021 végén érkezik meg az európai kereskedésekbe, és éppúgy e:HEV-emblémát (Hybrid Electric Vehicle azaz hibrid, elektromos jármű) visel magán, mint a felfrissített CR-V, illetve a tavaly bevezetett, szintén teljesen megújult Jazz.A japán cég nem titkolt célja, hogy 2022-ben már minden Európában eladott új Honda gépkocsi képes legyen elektromos üzemmódban is közlekedni.A 16-18 colos kerekeken gördülő új HR-V kompakt hibrid hajtásláncának köszönhetően az utas- és csomagtér a korábbiaknál nagyobb lehet, a praktikusság jegyében pedig a hátsó ülések ülőlapjai egyszerűen felhajthatók.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!