Hiába a rengeteg figyelmeztetés, megint egy érthetetlen jelenet.

Újabb olyan videót osztott meg a Magyar Közút, amelyen egy, a munkaterületükön történt baleset látható. A napokban rögzítette az egyik forgalomfigyelő kamerájuk Székesfehérvár térségében, amint egy jármű fékezés nélkül belehajt a gyorsforgalmi út egy lezárt szakaszába.

A megszűnő sávra több jelzés hívta fel a figyelmet, továbbá ?Úton folyó munkák?, ?Előzni tilos? és 80 km/órás sebességkorlátozó tábla is látszik, de az út fölé kihelyezett táblákon is figyelmeztették a sofőröket a közelgő munkaterületre.

A közútkezelő már többször közzétett hasonló videót. Úgy tapasztalják, hogy a többszörös figyelmeztetetések ellenére sokan az utolsó pillanatra hagyják a besorolást, és előfordul, hogy már nincs lehetőségük sávot váltani, ezért csapódnak be az ütközésienergia-elnyelő berendezésekbe vagy ütköznek neki a mellettük haladó járműnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

?Így kell az út és a látási viszonyoknak megfelelően vezetni? ? mondja a csigatempóban haladó autó sofőrje a videó elején, ami Taktaharkánynál készült.



hvg.hu
Autó

Legalábbis úgy tűnik létezik rá kézenfekvő megoldás.