Exkluzív környezetben kapott fontos szerepet a magyar kézműves termék.

A Rolls-Royce-nál kiemelten fontos, hogy egy-egy ügyfél igazán személyre szabott autót vehessen át tőlük. Ezért működik a gyáron belül a Bespoke részleg, amely milliónyi apró részlettel képes teljesen unikálissá varázsolni az egyes konkrét modelleket.

Ilyen az alábbi Rolls-Royce Phantom is, amelyet három évig fejlesztgettek, hogy megfeleljen a megrendelő igényeinek.

A kocsi belterét egy egzotikus akácfából, koafából készített intarziával díszítették. A fát ehhez Hawaii egyik szigetéről, Mauiról szerezték be. A megrendelő, Jack Boyd Smith Jr. ragaszkodott ehhez a fafajtához, mivel felesége is hawaii származású.

A Phantomban nemcsak a fabetétek, de a külső fényezés is egyedi: a színt Boyd Smith az egyik oldtimerének, egy 1934-es Packard Twelve Coupénak a színéhez hasonlóra kevertette.

Az utastér színe a fényezéshez illően kék, a tetőkárpitban pedig egy 1420 LED-ből álló hangulatvilágítás kapott helyet, ami a Cleavland feletti égboltot ábrázolja csillagfényes időben.




A Rolls-Royce-ban pezsgőhűtő is van, amelybe az elegáns poharak, valamint a borok fogyasztásához használt dakanter magyar gyártmány: az Ajkai Kristály manufaktúra készítette az autó tulajdonosának és a feleségének monogramjával.

A Rolls-Royce közleménye szerint csak a koafa és a rozsdamentes étkészlet elkészítése több mint 500 órát vett igénybe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


Demeter Péter
Autó

Az biztos, hogy ez nem egy konzervatív Rolls-Royce. A több mint 300 ezer eurós jármű tökéletes korkép: az új arisztokrácia és a milliárdos topsportolók újabb önigazolása. Egy sor régi nagy márkának egyszerűen a fennmaradása múlik az ilyen méregdrága, divat SUV-ken.



hvg.hu
Autó

A különleges autó olyan, mint ha lebegne.