7.2-es erősségű földrengés volt Japán északkeleti térségben, amely a híres Ebisu versenypályarendszert is jelentősen megrongálta.

Az Ebisu komplexum lényegében több egymás mellé épített és számos autómotorsport eseményt kiszolgáló helyszín, de a leginkább a driftversenyek miatt lett ismert. Most a két kilométeres nyugati pálya omlott össze, amely néhány autót is eltemetett.

A Need for Speed játékban is megjelenített pályán hét különböző területen lehet versenyezni, ennek köszönhetően a többi rész talán üzemelhet addig, amíg a mostani földcsuszamlás által érintett területet rendbe teszik.

A pálya környékén tíz évvel ezelőtt még a mostaninál is súlyosabb katasztrófa történt, akkor a Richter-skála szerinti 9.0-es erősségű földmozgásokat mértek. Ez volt az a nagyerejű földrengés, ami a fukusimai atomerőmű-balesetet okozta 2011. március 11-én.

A legutóbbi, szombati földcsuszamlásban a hírek szerint egyébként senki nem sérült meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Nem sok V8-as Golf rohangál különben sem a világon.hvg.hu
Autó

Rendőrségi ügy lett a jelenetből, miután az egyik autó karambolozott a körfogalom kijáratánál.