Az amerikai autógyártó is teljes erejével az villanyautózás felé fordul.

Az amerikai autógyártó bejelentette, hogy 2030-tól kizárólag elektromos autókat árusít majd Európában, de 2026-ra minden típusából lesz hibrid változat is.

Az autógyártó a lépésével csatlakozik ahhoz az egyre szélesebb autóipari csoporthoz, amely a jövőben lényegében lemond a benzin és dízel erőforrással üzemelő járművek gyártásáról ? írja a BBC News.

Az oldal megemlíti az európai szabályozás egyre szigorúbbá válását, amelynek révén már most több ország deklarálta, hogy az évtized végén betiltják a belsőégésű motorral hajtott autók forgalmazását.

A Ford közölte azt is, hogy a központi üzemüket, amely Európában Kölnben van, egymilliárd dolláros beruházás révén korszerűsítik, hogy készen álljon a 2030-as teljes átállásra.

Stuart Rowley, a Ford európai elnöke hangsúlyozta, hogy 90 éve ez a legfontosabb itteni létesítményük és a jövőben, az elektromos autók gyártásánál is központi szerepet játszik majd. Itt fogják majd gyártani az első teljesen elektromos Ford tömegautót is.

Kipróbáltuk a Mustang Mach-E-t, a Ford elektromos kirakatautóját

A Mustang nevet választotta legújabb elektromos SUV-jának a Ford, ráadásul még a szintén híres ?Mach” nevet is ellőtték rá. Merész, mondtuk elsőre. A Mach-1 volt ugyanis a Mustangok abszolút csúcsváltozata, amelynek már önmagában a neve is a hangsebességre utal. Ennek a legendának kellene tehát most megfelelni.

A Ford globálisan 22 milliárd dollárt invesztál az elektromos fejlesztéseibe 2025-ig, ennek keretében elsőként a haszonjárműveik alakulnak plugin, illetve elektromos hajtásúvá.

A héten egyébként a Land Rover Jaguar cégcsoport tett közzé hasonló struktúraváltást, amelynek révén minden Jaguar a jövőben elektromos lesz, a Land Rover kivezeti a dízeleket a kínálatából és ott is érkeznek hamarosan az elektromos járművek.  

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az Amazon és Ford által is pénzelt cég európai üzemére keres megfelelő helyet.



hvg.hu
Autó

Komolyan visszaesett a hibrid és elektromos autók eladása januárban.