Látványos megjelenés, összkerékhajtás, négy fő számára kényelmes utastér és 400 kilométeres elektromos hatótáv. Ezt ígéri az Alpha Jax.

A kaliforniai Alpha Motor Company 2022 elején dobná piacra a Jax nevű járművét, amely egyszerre retroautós és futurisztikus. A kompakt méretű jármű 4,56 méter hosszú, valamint 1,93 méter széles, ami igencsak bőséges helyet nyújtana négy felnőtt számára. Amennyiben inkább áruszállításra használná valaki, a teljes csomagtér kapacitása 1769 literesre bővíthető.

Az Alpha gépében egy 75 kWh-s akkumulátorcsomag kap helyet, amely kettő, illetve négy elektromos motort táplálna változattól függően. A vállalat célja a kocsi tömegére vonatkozóan elég merész, ugyanis szeretnék elérni, hogy alap esetben a kocsi súlya ne haladja meg a 900 kilogrammot, amelynek révén a 400 kilométeres hatótáv reális lehetne egy feltöltéssel.

Az első példányokat várhatóan már 2022-ban megismerhetjük részleteiben is, az árakról egyelőre annyit lehet tudni, hogy igazán vállalható 38 ezer dolláros összegbe ? 11,2 millió forintba – kerülne az Alpha Jax. A cégnek egyébként van egy másik terve is, egy szintén elég stílusos városi autó Ace néven.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Negyvenöt darab terepjáróval segítik a munkájukat.hvg.hu
Autó

A tempós hóban csúszást kicsit túlvállalta valaki.