Három esetben merült csak fel, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott.

Összesen 2812 teherautót és 181 autóbuszt ellenőriztek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) akciója alatt február 8. és 14. között, az egyhetes akcióban 802 jogsértést állapítottak meg a rendőrök – közölték a police.hu oldalon.

Azonnali közlekedési korlátozást 17 tehergépkocsinál rendeltek el. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 95, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 112, a nem megfelelő okmányok miatt 66 esetben kellett intézkedni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzésekor három esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 73 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 159 járművezetőt pedig gyorshajtáson kaptak.

Az autóbuszok közül hétnek a vezetője hajtott gyorsan, vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt pedig tíz sofőr ellen kellett intézkedni – közölte a rendőrség.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Itthon

Létre kell hozni a MÁV és a Volánbusz ?egységes, csoportszintű irányítását és működését?, hogy javuljon a gazdálkodásuk és a feladatellátás színvonala ? mondta ki a kormány egy szerda este kiadott határozatában.hvg.hu
Autó

25 milliárdért épült ki a Nemzeti Tengely-súlymérő rendszer, de ez a kamionos megpróbálta kijátszani.