Négy év múlva már csak elektromos Jaguarokat dobnak piacra.

Minden Jaguarnak és Land Rovernek lesz elektromos változata 2030-ig, sőt, az indiai Tata Motors tulajdonában lévő cégcsoport prémium márkája, a Jaguar teljesen elektromos márkává válik – jelentette be hétfőn az angliai autógyár vezetése. A Land Rover pedig a következő években hat elektromos hajtású modellt dob piacra, ezek egyike az első teljesen elektromos Land Rover 2024-ben.

Az Autocar brit lap beszámolója szerint a két márka újrapozícionálása zajlik, amelynek része a Jaguar és Land Roverek új szellemiségének megteremtése. Az átmenet érdekében a gyártó háromféle platformra fog autókat építeni, kettőt a Land Rover használ majd, egyet pedig a Jaguar. Az évtized végére a cégvezetés most úgy számol, hogy a teljesen villanyhajtású Jaguarok mellett a Land Roverek 60 százaléka is teljesen elektromos hajtású lehet.  

A dízelek jövője itt is megpecsételődött, ennek az erőforrásnak a használata 2026-tól teljesen eltűnik majd a kínálatukból. A cég vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a korábban nagyon népszerű dízelek térvesztése miatt az átállás egyre sürgetőbb számukra is.
A Jaguarnak jelenleg az I-Pace néven van egy elektromos SUV-ja, ugyanakkor készül a nagyméretű limuzin az új XJ elektromos változata is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az autóipar egyértelműen az elektromos meghajtás felé halad, és ez meg is látszik a mostani, leginkább figyelemre méltó járműveket összefoglaló gyűjtésünkben, ahol már háttérbe szorultak a hagyományos hajtású modellek.hvg.hu
Autó

Az Amazon és Ford által is pénzelt cég európai üzemére keres megfelelő helyet.