Michael McDowell nevető harmadikként megúszta az ütközést, és behúzta a győzelmet.

Hatalmas balesettel ért véget idén a Daytona 500, az amerikai NASCAR autóverseny-sorozat nyitóversenye.

A futam 200. körében ? magyar idő szerint hétfő reggel ? a második helyen autózó Brad Keselowski hátulról megpöccintette az élen haladó Joey Loganót, így mindketten elvesztették az uralmukat az autójuk fölött. Keselowski kocsija a döntött kanyarban fölfelé sodródott, orral nekiütközött a korlátnak, a mögötte érkezők közül pedig többen is belecsapódtak.

Logano autója lefelé indult, megakadt a füvön, majd visszasodródott a kanyarba, és ő is részese lett annak a tüzes karambolnak, amelyet Keselowski autója okozott.

A versenyt az addig harmadik helyen autózó Michael McDowell nyerte, aki a 14. szezonját kezdte a versenysorozatban, de korábban még sosem sikerült győznie.

A futamon nem ez volt az egyetlen nagy baleset: 14 körrel a rajt után egy másik ütközésben a 40 indulóból 16 összetörte az autóját. A következő körben félbeszakították a versenyt a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt, és csak öt és fél órával később indították újra.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Sok indulatot kiváltó intézkedést hoztak meg.



Demeter Péter
Autó

Óriási karambollal ért véget az idei első NASCAR-verseny, ám ez csak azoknak lehet meglepő, akik nem követik a sportágat. Persze nemcsak a balesetekről híres a ma már megkopott népszerűségű versenysorozat, hanem egyéb showelemeiről is, így nem véletlenül fizetnek ki még ma is dollármilliárdokat a közvetítési jogokért a tévétársaságok.