Szerdán 419 forintra emelkedik az üzemanyag átlagára.

Tovább drágul szerdán a gázolaj a Holtankoljak.hu szerint. A hét közepétől 4 forinttal kell többet fizetni az üzemanyagért, amelynek literenkénti átlagára így már 419 forint lesz.

A 95-ös benzin ára most nem emelkedik, átlagosan 401 forintot kérnek literéért.

A szakértők a Holtankoljak.hu Facebook-oldalán vasárnap azt írták, nem valószínű, hogy jelentős áremelkedés (gázolaj +10 forint, 95-ös benzin +8 forint) után ezen a héten csökkenés következik be. Ennek oka, hogy a Brent olaj hordónkénti ára stabilan tartotta magát a 60 dolláros szinten, péntek délután pedig újra emelkedésnek indult. A forint dollárral szembeni árfolyama nem lehet jelentős hatással most az üzemanyagárak alakulására, hiszen az árfolyam 295-297 forint között mozgott egész héten, komolyabb kilengések nélkül.

?A fenti számok alapján arra számítunk, hogy tovább emelkedhetnek itthon az üzemanyagárak, ami akár 2-4 forintot is jelenthet literenként? ? írták akkor.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Gazdaság

Már a 95-ös benzin ára is 400 forint felé közelít.hvg.hu
Autó

A jó erőben lévő gázolajos luxusautó meggyőzően teljesít a sebességkorlátozás nélküli autópálya-szakaszon.