Az új Corvette-ek alig tíz napot ácsorognak a kereskedésekben, mielőtt lecsap rájuk valaki.

Úgy tűnik nagyon bejött a Chevroletnek, hogy a nagyhírű sportkocsijából, a Corvette-ből először készített története során középmotoros változatot. A modell gyártása már nagyjából egy éve elindult, de a vevők lelkesedése továbbra is töretlen, legalábbis erre utal az amerikai iSeeCars oldal listája, amelyen a legkönnyebben eladható új autókat sorolja fel.




E szerint a nyolcadik generációs Corvette alig 10 napot tölt egy kereskedésben, mielőtt valaki lecsap rá. A belépő szintű C8-as Corvette ára 59 995 dollár (17,7 millió forint), de a különböző extrák miatt az átlagos eladási ára 84 689 dollár (25 millió forint). A sportkocsi alapváltozata egyébként 497 lóerős, egy V8-as hajtja, ami egy 6.2 literes egységet jelent.

A lista további helyezettjei más sokkal inkább racionális döntéseket tükröznek a második Lexus IS 350 tulajdonképpen amerikai mércével visszafogott méretű szedán, 48 ezer dollár (14,1 millió forint) körüli átlagárral. Ez a modell átlagosan 10,9 nap alatt talál vevőre. Ugyancsak ezt a vonalat képviseli a Kia Telluride, ami egy méretes SUV, amelyhez alig 42 ezer dolláros (12,4 millió forint) átlagáron juthatnak hozzá az amerikaiak és átlagosan 17,2 nap alatt el is viszik a kereskedőtől.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Hárommillió dollár egy olyan autóért, amely alapból 59 995 dollár.



hvg.hu
Autó

A 74 esztendős színész egy Rapid Blue fényezésű, nyitható tetejű Chevy boldog tulajdonosa lett.