A Tisza felső szakaszán a magas vízállás miatt több településnél szünetel a kompközlekedés.

A Sajó áradása miatt több útszakaszt is lezártak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az Útinform azt írja, hogy zárva tartják a 35-ös főút felől a Kesznyétenre vezető utat, így Tiszaújvárosba csak 40 km-es kerülővel, a Kiscsécs – Köröm – Bőcs – Sajólád – Muhi – Nagycsécs – Tiszaújváros útvonalon lehet eljutni. Továbbra sem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető út, ezért Múcsony felé kell kerülni, Muhi és Köröm között sem jár a komp.

Szintén beszámoltak róla, hogy a Tisza felső szakaszán, Balsa és Kenézlő között, Tímár és Zalkod között, Tiszatardos és Tiszalök között, Tiszadob és Tiszalúc között, valamint Tiszacsege és Ároktő között a magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés, a folyó középső szakaszán, Nagyrév és Tiszabög között szintén az áradás miatt nem járnak a kompok.

A folyó alsó szakaszán Csongrád és Csépa között ugyancsak megemelkedett a vízszint, leállt a komp, helyette dereglyével biztosítják a személyátkelést, 7.00 órától 16.30-ig, óránként. Mindszent és Baks között is szünetel az átkelés.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tiszalök révhez vezető utat a Tisza magas vízállása miatt lezárták az 1-es km-nél.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Közlekedés

A Putnok és Borsodbóta közötti út egy szakaszát, valamint a 26-os számú főutat Sajókazával összekötő utat zárták le az ár miatt.



MTI
Autó

A 2603-as út 26-os út és Sajókaza közötti szakaszát nem használhatják az autósok.