Egy májusban életbe lépő rendelet szerint a kerületben lévő társasházak 90 százalékos kedvezményt kaphatnak a közterület-használati díjból, amennyiben felújítást végeznek.

Újbuda önkormányzata egy új rendelettel szabályozza az elektromos rollerek köztéri tárolására. A kerületvezetés a Momentum képviselőinek előterjesztésére után úgy döntött, hogy a jövőben a rollereket csak a kerületszerte kialakított drosztokon lehet majd lerakni –  írta közleményében a párt.

A május 1-től életbe lépő szabályozás szerint továbbá minden újbudai társasház, amely felújítást végez, 90%-os kedvezményben részesül a közterület-használati díjból. Ugyanakkor a nagyvállalkozók, építési beruházók eddigi óriási kedvezményei megszűnnek: a jövőben kedvezményes közterület-használatra már csak akkor lesz lehetőségük, ha vállalják, hogy a beruházás környékén egy közösséget segítő fejlesztéssel támogatják a kerületet, például óvodával vagy játszótérrel.

Az új közterület rendeletet a Momentum képviselői, Orosz Anna alpolgármester, valamint Bedő Dávid és Erhardt Attila dolgozta ki.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Még rollerellenesnek sem kell lenni ahhoz, hogy lássuk: sok problémát kell rendezni az elektromos kétkerekűekkel kapcsolatban.hvg.hu
Itthon

Nagyon sok lakossági megkeresést kapott az önkormányzat a szanaszét hagyott rollerek miatt, ezért léptek.