Beindult az autószállító karavánok szigorított ellenőrzése.

Láthatóan megemelkedett az elmúlt időszakban a jelentős bírságokról beszámoló rendőrségei közlemények száma, amikor túlsúlyos, illetve szabálytalan vontatást végző szerelvényeket kaptak el.




Január vége óta akár 500 ezer forint is lehet csak a túlsúlyért járó bírság, amit a helyszínen rendezni kell, nem is mehet tovább a tréler. Amennyiben egyéb szabálytalanságot is találnak, azokért külön büntetnek. Így jöhetet össze akár 1 millió forintos bírság is, mint egy moldáv ?horrorkaraván? esetében az M3-ason.




Az elmúlt két napban szintén több hasonló, jelentős túlsúllyal közlekedő szerelvényt  állítottak meg. Legutóbb két járművezetővel szemben összesen 250 ezer forint bírságot szabtak ki, nem is beszélve arról a Vas megyei vontatásról, amikor egy teherautó egy utánfutót, majd még egy teherautót és utánfutót vontatott.




Az M0 autóúton szintén elkaptak egy karavánt, itt a sofőrt 500 ezer forintra büntették.




Az egyik legforgalmasabb szakaszon M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei részén a rendőrök 17 gépjárművezetővel szemben intézkedtek egy nap alatt február 5-én. Itt a karavánok mellett a kamionosok előzési tilalmának betartását is figyelték.




A rendőrség nemrégiben közölte, hogy tapasztalataik szerint majdnem minden harmadik ilyen autószállító trélernél, amely az országba belépne, találnak valamilyen szabálytalanságot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!