Komolyan visszaesett a hibrid és elektromos autók eladása januárban.

Míg 2020 decemberében 1443 járművel bővült a környezetkímélő új autók száma, addig januárban ?csak? 819 autóra került fel a zöld rendszám Magyarországon ? írja a Villanyautósok oldal. Ez az egy évvel korábbihoz képest még mindig 24,3 százalékos bővülést jelent, de jelentős visszaesés a tavalyi évre jellemző 45 százalékos növekedéshez képest.

A magyarázat az oldal elemzése szerint az, hogy a európai CO2-korlátozás miatt az importőrök igyekeztek kisöpörni a készleteket tavaly év végén, hogy elkerüljék a bírságokat. A gyártók többsége meg is úszta az évet büntetés nélkül.

Az újonnan regisztrált zöld rendszámos autók közt nálunk a teljesen elektromos járművek mentek a legjobban januárban 391 autóval, míg a plug-inek száma jelentősen elmaradt a decemberi 280 darabos eladástól, és alig 148 járművel bővült januárban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A teljesen önállóan dolgozó töltőegység, mint egy jólnevelt komornyik végzi a dolgát.



hvg.hu
Autó

A Google Maps képes egy útvonal tervezésénél kijelölni az ideálisan útba eső töltőpontokat, és kalkulál a töltési idővel is. De nem használhatja bárki.