Az M3-ason két kamion és egy rendőrautó szenvedett balesetet.

Országszerte fennakadások vannak a közlekedésben, miután megérkezett a hideg a Kárpát-medencébe. Az Útinform arról számolt be csütörtök délelőtt fél 9-kor, hogy:

  • Az M0-ás autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon a 29-es km-nél egy kamion keresztbe fordult az úton. A forgalom csak a belső sávon halad. Az ellenkező, M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 7-es km-től torlódik a forgalom, baleset miatt.
  • Az M1-es autópályáról az M0-s autóútra történő felhajtás csak egy sávon lehetséges, mert a csomópontban baleset történt. Torlódásra kell készülni.
  • Az M25-ös autóúton, az M3-as autópálya felé a 13-as km-nél egy kamion szenvedett balesetet. A külső sávot lezárták.
  • Az M3-as autópályán, Budapest felé a 69-es km-nél több jármű ütközött össze, a Gyöngyös-Nyugat csomópontnál. Egy sávon araszol a forgalom, torlódás van. Ugyancsak Budapest felé, Polgár térségében, a 171-es km-nél két kamion és egy rendőrautó szenvedett balesetet, ott a külső sávot zárták le. Vásárosnamény felé a 46-os és az 50-es km-nél is baleset miatti forgalomkorlátozás van érvényben.  
  • Az M4-es autóúton, a főváros felé a 25-ös és 26-os km között egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, Üllőnél. Sávzárásra készüljenek a közlekedők.
  • Az M7-es autópályán, a főváros felé, a 28-as km-nél, a Martonvásár csomópontnál egy kamion keresztbe fordult. Csak a belső sávon araszolnak a járművek, torlódás van.
  • A 6-os főúton, Pécsett a vasasi elágazónál egy fa dőlt a burkolatra, és a 187-es km-nél elfoglalja a fél útpályát.
  • A 33-as főúton, a 96-os km-nél, Debrecen és Hortobágy között egy személyautó és egy teherautó ütközött össze. A fél útpályát lezárták.
  • A 338-as főúton, Nyíregyháza elkerülő szakaszán a 8-as km-nél, egy teherautó megcsúszott. A főutat lezárták, kerülni a városon keresztül lehet.
  • A 405-ös főúton, Nyáregyháza térségében egy személyautó és egy teherautó ütközött össze. A 4-es km-nél a fél útpályát lezárták.

A katasztrófavédelem arról számolt be csütörtök reggel, hogy havazás és az erős szél miatt éjféltől csütörtök reggelig csaknem száz káresethez riasztották országosan a tűzoltókat. Jellemzően letört ágak, kidőlt fák okoztak kisebb fennakadásokat, illetve több esetben árokba csúszott, elakadt járművek műszaki mentésénél kellett beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek.

A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is havazásra, ónos esőre, helyenként hófúvásra, erős szélre kell készülni, a meteorológiai szolgálat több megyére másodfokú riasztást adott ki.

(Képünk illusztráció)



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Itthon

Nógrád megyében négy településen vezetékszakadás miatt 2500 fogyasztási helyen szünetel vagy akadozik az áramszolgáltatás.



MTI / hvg.hu
Autó

Összesen 850 hókotróval és 130 hómaróval készülnek a havazásra és a hófúvásokra.