?Így kell az út és a látási viszonyoknak megfelelően vezetni? ? mondja a csigatempóban haladó autó sofőrje a videó elején, ami Taktaharkánynál készült.

A távolsági busz mögött haladó autós mondata tökéletesen leírja a helyzetet, ami a Taktaharkány és Taktakenéz közötti út egy részét mutatja. Az RTL Klub Híradójában megjelent riport szerint a kátyúk miatt a normál menetidő duplája kell a nyolc kilométeres útszakasz megtételéhez a Taktaközben. Az eredetileg a Facebookon megjelent videó már több ezer megosztásnál jár. Az úton van olyan kátyú, ami több mint tíz centiméter mély.

A Magyar Közút a híradó megkeresésére azt közölte, keresik a forrást, amiből fel lehetne újítani az utat. A helyiek egyébként azt mondták az utóbbi 3-4 évben romlott sokat az út minősége.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Szerencsére már messziről kiszúrta az autós, aki a videót készítette.



hvg.hu
Autó

Az autósok jellemzően annyit észlelnek az úgynevezett emulziós bevonat építésből, hogy le kell lassítaniuk, mert tele van apró kőzúzalékkal az út.