A koronavírus okozta válság alatt szerencsére azért akadnak sikertörténetek is.

Koronavírus ? a második év



Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid?19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

35 éven át vezette jól működően autószervizét a skóciai Jim Walsh, az elmúlt időszakban azonban válságba került a vállalkozása, mert alig jelentkezik be nála valaki, a korábbi napi öt helyett mostanában mindössze heti öt ügyfelet fogad ? írja a BBC.

Sok szolgáltatószektorban dolgozó vállalkozó számára ismerős lehet a történet, aminek ez esetben azonban jó lett a vége. A megszorult férfi lánya felrakott néhány képet Twitterre, amiben jelezte, hogy az apjának szüksége van ügyfelekre, hogy tovább működhessen a cége. A posztot gyorsan megosztották ezren, ami hamar 19 ezerre nőtt, és ezzel egy időben az ügyfelek is megérkeztek.




A férfi lánya elmondta BBC-nek, hogy volt olyan napjuk, amikor egyetlen ügyfelük sem volt, így muszáj volt megpróbálnia valamit. Az apja ugyan nem nagyon akarta, hogy segítséget kérjenek a közösségi médián keresztül, de végül az győzte meg, hogy csak az igazat mondják, hogy bajban vannak.

A Tweet után sokan bejelentkeztek és jellemzően a fiatalabb autósok, akiktől azt reméli szerviztulajdonos, hogy hosszabb távon is ügyfeleik lehetnek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Vélt vagy valós az autósoknál az a meggyőződés, hogy a márkaszerviz mindig drágább?



hvg.hu
Autó

A téli és a nyári autógumi eladások is csökkentek, viszont a négyévszakos garnitúráké komoly növekedést mutat.