A rendőrök több szabálytalanságot is találtak, így hízott 1 millió forint felé a bírság.

Az M3-as autópályán, a bagi lehajtónál szúrtak ki a rendőrök egy horrorkaravánt kedd délelőtt. A moldáv sofőr a teherautójával két másik autót szállított, egyet a platón, egyet pedig egy utánfutón.

A police.hu szerint a sofőrnek emellett még felrótták a rendőrök, hogy elmulasztotta a menetírókészülék idejét beállítani és hiányzott a vezetést megelőző 28 napra vonatkozó tevékenység, áruszállítói engedély, fuvarokmány is. A bírság végösszege 1 millió 80 ezer forint lett.

A rendőrség két napja jelezte, hogy a schengeni határellenőrzések visszaállítása óta folyamatosan ellenőrzik a nyugatról kelet felé tartó járműszerelvényeket. Jellemzően a vontatási előírásokat és a legnagyobb megengedett össztömegre vonatkozó szabályokat szegik meg ezekkel a járművekkel, a hatóság tapasztalata szerint az országba belépésre jelentkező szerelvények 30 százalékánál megjelenik valamelyik szabálytalanság.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Életbe lépett az a jogszabály, amely az ITM szerint súlyosabb büntetésre ad lehetőséget a horrorkaravánok vezetőivel szemben.



hvg.hu
Autó

Január utolsó napjától él a rendelet, amely szerint akár 500 ezer forintra is lehet büntetni a hasonló szerelvényeket.