A kétféle változatban kapható 4,99 méter hosszú elektromos autó hatótávja megközelíti az 500 kilométert.

Az Audi 2018 őszén leplezte le első, már a kezdetektől fogva villanyautónak fejlesztett modelljét, a divatterepjáró kategóriás e-tront, mely most egy kupésra faragott szedán testvérmodellt kapott. Íme a közelmúltban debütált konszerntestvér Porsche Taycannál 2,7 centiméterrel hosszabb, illetve 2,9 centiméterrel magasabb e-tron GT:




Az újdonság elöl és hátul is felvonultat egy-egy villanymotort, melyek összteljesítménye 476 lóerő, de 2,5 másodpercig akár 530 lóerő is lehívható a rendszerből.

A 0-ról 100-ra 4,1 másodperc alatt felgyorsuló, 245 km/h végsebességű e-tron GT WLTP-szabvány szerinti hatótávolsága 488 kilométer. A bruttó 93 kWh, nettó 85 kWh kapacitású akkumulátor 270 kW-os szupertöltő esetén akár 23 perc alatt feltölthető 5-ről 80 százalékra. AC-fronton 11 kW teljesítményt kapunk, de felár ellenében 22 kW is elérhető lesz.


Audi e-tron GT


?




Aki ennél komolyabb teljesítményre vágyik, az választhatja az RS e-tron GT-t, mely alaphelyzetben 598 lóerőt, overboost módban pedig nem kevesebb, mint 646 lóerőt és 830 Nm-es nyomatékot szabadít rá a négy kerékre. Az álló helyzetből 100-as tempóra alig 3,3 másodperc alatt katapultáló, 250 km/h végsebességű villanyautó egy feltöltéssel mintegy 472 kilométert képes megtenni.


Audi RS e-tron GT


?




A kétfokozatú automata váltóval szerelt, 2,9 méteres tengelytávolságú e-tron GT és RS e-tron GT hátsó csomagtartója 405 literes, és ehhez hozzájön még az elöl kialakított kis csomagtartó 85 litere.

Az e-tron GT alapára 99 800 euró (35,7 millió forint), az RS e-tron GT pedig 138 200 eurótól (49,5 millió forint) indul.


Audi RS e-tron GT


?




 







Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!