Alig 349 darab készült a Ferrari F50 modelljéből, amelynek egyik példányát elárverezték nemrégiben.

A Ferrari F50-nel ünnepelte anno a maranellói cég a fél évszázados fennállását. A kocsi megalkotásának célja egy kisszériás, de utcán is használható, az akkori motorsport technológia csúcsát magában hordozó autó megalkotása volt. Lényegében szénszálas elemekből állt a váz és a karosszéria nagy része, a Ferrari Scuderia versenycsapat pedig a 4,7 literes, V12-es motort fejlesztette. Az 520 lóerős autó 3,8 másodperc alatt volt százon és 320 km/h-nál volt a végsebessége.

A nemrég Miamiban egy árverésen ráadásul egy olyan példányt adtak el belőle, amelynek órájában, alig 135 mérföld (217 kilométer) szerepelt. A kocsiról semmi egyéb konkrétumot, sem alvázszámot, sem gyártási évet nem közöltek. Magát a szériát egyébként 1995 és 1997 között készítette a Ferrari.

A tranzakció összege ugyan szintén nem nyilvános, azonban ez a kategória nagyjából 1,5 és 3 millió dolláros (443 millió – 886 millió forintos összegért szokott gazdát cserélni.

Ha pedig más szempontból ritka F50-est akar látni valaki, akkor itt egy fekete színű, ráadásul nyitott kipufogós darab Londonból. A jellegzetes Rosso Corsa vöröstől eltérő fényezéssel alig tizedannyi autó készült. Ugyancsak valódi kuriózum egy Nürburgring (ezüstszínű) vagy egy Giallo Modena (sárga) a Ferrari F50-esből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!