A koronavírus-járvány ellenére 7526 euró (2,7 millió forint) bónuszt kapnak a cég munkatársai.

A Ferrari egy 2012-ben kötött szakszervezeti megállapodásnak köszönhetően minden évben jutalmat fizet a dolgozóinak, úgymond “a magas színvonalú munka elismeréseként”. A koronavírus-járvány az olasz céget sem kímélte, a cégvezetés most mégis bejelentette, hogy idén rekordbónuszt fizet a munkavállalóknak.  

A szokásosnak nevezhető kifizetések majd csak áprilisban történnek meg, de a Ferrari közölte, hogy 2100 euróval megemelte az eredetileg kalkulát összeget, amely így 7526 euró lesz – 2,7 millió forint – fejenként. Ugyanez 2014-ben például még “csak” 4096 euró volt.

A maranellói cégnél körülbelül 4500-an dolgoznak és az állomány létszáma folyamatosan emelkedik, 2020-ban 6,3 százalékkal. 2021-re vonatkozóan pedig közölték, hogy további 50 új alkalmazottra biztosan szükség lesz.

A sporkocsigyártó a tavalyi évre 600 millió eurós nyereséggel számol, amit elsősorban az utolsó negyedév hatalmas forgalma tett lehetővé, amikor 58 százalékkal ugrottak meg az eladásaik az egy évvel korábbihoz képes és az értékesítési bevétel elérte a 263 millió eurót ? írja a QiFinanza gazdasági napilap.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Legutóbb 2017-ben talált új gazdára az autó, amikor az elnök a csúcson volt. Nagy kérdés, hogy most mennyire lesz kelendő.hvg.hu
Autó

Az olasz Genova futballcsapat kapusának kocsiját törte össze takarítás után egy túlzottan lelkes alkalmazott.