Az újdonság olyan fénytechnikával van ellátva, amely a hívásokat és az akkumulátor töltési állapotát is jelzi.

Volkswagen ID.3-mal indult a németek nullaemissziós autóinak új sorozata, amely hamarosan a második típust kapja, megjelenik az SUV ID.4.

Már az ötajtós ID.3 első szélvédője alatt a kabintér oldalán van egy olyan LED-szalag, amely bizonyos helyzetekben fényjelzést ad a sofőrnek. Ilyen például, amikor a navigációban egy jobbra kanyarodás következik. Ekkor egy fényjelzés fut végig balról-jobbra a szalagon is, megerősítve a navigáció jelzését. Ügyes megoldás és láthatóan bőségesen van tartalék a rendszerben.

Az ID.4 modellben ugyanis ezt kommunikációt már sokkal jobban kiaknázzák és amellett, hogy a vészfékezésnél vörösen pulzálva villog, további funkciókat is adtak hozzá. Ilyen lesz például a bejövő hívások esetén, hogy egy részlete villogni kezd, vagy a hangutasításokat dinamikus villogással nyugtázza a sofőrnek. Ugyancsak jelzi az akkumulátor töltési folyamatainak állapotát.





Az ID.4 egy nagyjából Volkswagen Tiguan méretű elektromos szabadidő-autó, amelynek meghajtásáról alapesetben egy 204 lóerős villanymotor gondoskodik. A kocsi hivatalosan 520 kilométeres hatótávját egy 82 kWh-s akkumulátor szolgálja ki, amely elvileg fél óra alatt feltölthető 320 kilométerre elegendő villanyárammal, ha az esetében maximális teljesítményt jelentő 125 kW-os teljesítménnyel töltik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Volkswagen Harlekin nem egy rosszul sikerült karosszériázás eredménye.



hvg.hu
Autó

A rohanásnak csak az elektronika vet véget 252 km/h-nál.