A Q2 crossover legerősebb sportváltozata 14 millió forint feletti áron debütál.

Az Audi 2016 elején leplezte le a 4,19 méter hosszú Q2-es kompakt divatterepjárót, melynek sokáig a 190 lóerős 2.0 TFSI, illetve 2.0 TDI változata rendelkezett a legnagyobb teljesítménnyel. 2018 végén aztán bemutatkozott az ennél jelentősen erősebb sportváltozat, az SQ2, mely nemrégiben megkapta az alaptípus közelmúltbeli ráncfelvarrását.

A faceliftes Audi SQ2 már Magyarországon is elérhető, a típus hazai indulóára 14 293 430 forint.




Az újdonságot az átalakított hűtőrácsról, a módosított LED-fényszóróról és az új lökhárítókról lehet felismerni, a modernizált vezetéstámogató rendszerű modell műszerfalára pedig továbbfejlesztett infotainment rendszer érkezett.

Az Audi SQ2 motorházteteje alatt egy 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotor található. A hétfokozatú duplakuplungos automata váltós modell alapáron összkerékhajtású.




A 300 lóerős teljesítmény, illetve a 400 Nm-es nyomaték 4,9 másodperces 0?100-as szintidőt tesz lehetővé, a végsebességet elektronika korlátozza 250 km/h-ra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!