Akár félmilliós bírságot is kaphatnak a szabálytalanul közlekedő szerelvények.

A schengeni határellenőrzések visszaállítása óta folyamatosan ellenőrzik a nyugatról kelet felé tartó járműszerelvényeket ? írja közleményében a rendőrség

Jellemzően a vontatási előírásokat és a legnagyobb megengedett össztömegre vonatkozó szabályokat szegik meg ezekkel a járművekkel, a hatóság tapasztalata szerint

az országba belépésre jelentkező szerelvények 30 százalékánál megjelenik valamelyik szabálytalanság.
Ilyen esetben a sofőrnek kell megszüntetnie a szabálytalanságokat, amennyiben nem teszi meg, akkor a karaván nem léphet be az országba.

Idén január vége óta ráadásul a korábbinál magasabb, jelenleg 500 ezer forint közigazgatási bírsággal is sújthatóak a túlméretes, túlterhelt szerelvények. További szigorítás, hogy a pénzösszeg helyszíni kifizetését is előírták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Akár félmilliós bírság is járhat egy ilyen rakományért.hvg.hu
Itthon

Mosonmagyaróvárig jutott el az M1-es autópályán egy fuvarozó egy balesetveszélyes módon rögzített szállítmánnyal.