A képen látható autó vélhetően az egyetlen ilyen szokatlan ajtós Volkswagen Golf a milliónyi wolfsburgi kompakt autó között.

1974 óta íródik lényegében töretlen sikerrel a Volkswagen Golf története, amely jelenleg a nyolcadik generációnál tart és közel 40 milliót gyártottak belőle.

Ugyanakkor éppen a képeken látható autó még az első sorozatgyártású darabnál is idősebb, mert 1973-ban készítették prototípusként Wolfsburgban. Nem teljesen világos, mi volt a cél a megépítésével, de mindenesetre adtak egy olyan ritkaságot a széria történetének, amely páratlan.

A legérdekesebb egysége a vezetőoldali tolóajtó, amelyet később sem alkalmaztak túl sok autón. A Peugeot 1007 vagy a Ford B-Max volt hasononló. Itt ráadásul az utas oldalon hagyományos ajtó található.

Ma ez a különlegesség az ausztriai Golfsrudel Museumban található, amely mint a neve is mutatja kifejezetten erre a modellre szakosodott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A német autógyártó egyre jobban elmélyül a maga teremtette mátrixban és a “Neo projekt” után egy újabb forradalminak ígért fejlesztésen dolgozik.hvg.hu
Autó

A rohanásnak csak az elektronika vet véget 252 km/h-nál.