A régi Suzuki Swift, a G és H Astra mellett a BMW 3-mas, és a Skoda Octavia a legkeresettebb használt autó Magyarországon a Telex által gyűjtött adatok szerint.

A használt autók tulajdonosváltási statisztikái alapján a Telex és az Alapjárat.hu csapata által összeállított legnépszerűbb gépkocsik listáját nem meglepő módon a Suzuki Swift II vezeti. 7372 darab talált új gazdára 2020 utolsó negyedévében az 1992-től, az esztergomi gyárban készült típusból, melyre ezek szerint máig igaz a szlogen, hogy a ?Mi Autónk?. Ehhez persze az ára is hozzájárul, a lap szerint a 2003-ig gyártott végtelenül egyszerű és elnyűhetetlen autót akár már 65 ezer forintért is megkaphatjuk, de a legjobb példányokért sem kell egy millió forintnál többet adni.

A második és harmadik helyen a magyarok által töretlenül kedvelt Opel két modellje, az F, és az egyel fiatalabb H Astra áll.  A ?90-es évek végi újautóvásárlási hullámában nem kizárólag Suzuki Swifteket vettek  az emberek, sokan választották inkább a jobb, nagyobb és tetszetősebb kiállású Opel Astra G-t. ? állapítja meg a lap, amihez ma 90 ezer és 1,75 millió forint között lehet hozzájutni. A 2004-ben gyártani kezdett H Astrákért két és fél milliót is elkérhetnek a tulajdonosaik.

A negyedik helyet a 2006-ig gyártott BMW 3-mas érdemelte ki, egy-egy jó állapotú példányért akár egy új autó árát, 4,8 millió forint is hajlandóak kifizetni a márka szerelmesei. Igaz, néhány százezer forintért is kapható. Az ötödik helyet az Skoda Octavia III szerezte meg. A 2013-tól gyártott modellekből 2117 darab cserélt gazdát a tavalyi év utolsó negyedévében a használtautó piacon, áruk 1,8 és 11 millió forint között mozgott.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!