City Futi Futárszolgálat

Index – Külföld – A járvány a velencei karnevált sem kíméli, online tartják meg az idei mulatságot


Szombaton kezdődik a velencei karnevál, amely idén – történetében először – interneten zajlik majd; koncerteket, előadásokat közvetítenek – jelentette az MTI római tudósítója.

Eközben a rossz járványmutatók miatt ismét karantén alá helyezik az észak-olaszországi, több mint félmilliós Alto Adige tartományt. A térségben a vendéglátás eddig sem működött, és hétfőtől újra bezár a kereskedelem is.

tilos a városok, települések közötti közlekedés, az oktatást teljesen távtanításra állítják át, kihasználva az egyébként is erre az időszakra eső karneváli szünetet.

Olaszországban január 25-től enyhítették a korábbi korlátozásokat: újraindult napközben a vendéglátás, újranyitottak a múzeumok, engedélyezték a városok közötti mozgást a tartományokon belül. Egyetlen régió sem tartozott már a vörös zónába, vagyis eddig nem kellett karantént elrendelni.

A zárlat a karácsonyi időszak mellett december 31. és január 6. között is érvényben lesz.

A tervek szerint február közepétől újranyitnak a tartományok határai is, és engedély nélkül lehet majd közlekedni az országban.

A sípályák újranyitását is február 15-re ütemezték, egyelőre a kevéssé járványveszélyes övezetekben. 

Utóbbi rendelkezések életbelépését az új római kormánynak kell megerősítenie.

Így szeretné elkerülni a városvezetés a komolyabb tömegjeleneteket.

(Borítókép: A velencei karnevál 2017. február 9-én. Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP)

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Source link

Exit mobile version