Az olasz gyártó hamarosan leleplezi a modernizált technikával támadó sportos SUV-t.

A Lamborghini 2017 végén mutatta be első divatterepjáróját, a 80-as években kifejlesztett LM002 szellemi örökösének tekinthető Urust. A típus lassan elérkezik életciklusa feléhez, így megkapja az ilyenkor szokásos ráncfelvarrást.

Az enyhén átrajzolt külsejűnek ígérkező, egyelőre még alaposan álcázott Urust már javában tesztelik, a most érkezett kémfotókon havas környezetben látható a várhatóan még az idén, vagy jövő év elején leleplezendő újdonság.




Előzetes információk szerint a Lamborghini felfrissíti az infotainment rendszert és továbbfejleszti a vezetéstámogató rendszereket, valamint elképzelhető, hogy a motor teljesítményét is megnöveli.

Az aktuális Urus motorházteteje alatt egy 4 literes biturbó V8-as benzinmotor található, mely egy nyolcfokozatú automata váltón keresztül juttatja el 650 lóerős teljesítményét, illetve 850 Nm-es nyomatékát a négy kerékre. A 0-ról 100-ra 3,6 másodperc alatt kilövő szabadidőautó végsebessége 305 km/h.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!