A rendőrség egy videót is megosztott az elfogásuk pillanatáról.

A fővárosi rendőrség számolt be arról, hogy elfogtak két férfit, akik az autók központi zárát blokkolva jutottak be a járművekbe. A páros módszere az volt, hogy egyikük a nyitott autót kutatta át, míg a másik a tulajdonost követte, hogy időben jelezzen, ha esetleg a leparkolt autója felé indulna. A rendőrség gyanúja szerint két autót kutattak át ilyen módszerrel január 29-én, amikor elfogták őket.

Az egyik kocsiban nem találtak semmit, a másik autóból egy pénztárcát vittek el. A két férfinak lopás és lopási kísérlet miatt kell majd felelnie.

A legegyszerűbb jelblokkolók pusztán annyit tesznek, hogy a kocsikulcsok tipikus frekvenciájával azonos hullámhosszon sugározva megzavarják annak jelét, abban a pillanatban, amikor a tulajdonos zárná a kocsit. A rendszer a zavaró jel miatt nyitva marad.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A lakásánál találtak egy olyan Fordot is, amelyet vélhetően több lopott autóból szereltek össze.hvg.hu
Autó

Egyszerűen beverte a kocsik szélvédőit.