Január utolsó napjától él a rendelet, amely szerint akár 500 ezer forintra is lehet büntetni a hasonló szerelvényeket.

A miskolci rendőrség számolt be két esetről annak kapcsán, hogy az M3-ason tartottak ellenőrzéseket. Február 2-án egy román és egy moldáv sofőrt kaptak el, akik a megengedettnél lényegesen nagyobb tömegű szerelvényekkel közlekedtek.

Az első esetben az autó pótkocsijának a platóján két személygépkocsi volt a rakomány, itt három mázsával volt több az össztömeg, mint a megengedett. 100 000 forint közigazgatási bírsággal sújtották, majd a járműszerelvény rendszámát, és forgalmi engedélyét – a bírság megfizetéséig – a helyszínen elvették.

A délutáni órákban pedig egy moldáv járműszerelvényt igazoltattak. A pótkocsin egy kisbuszt szállítottak, amely tele volt zsúfolva rakománnyal. Ezen esetben a szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget közel negyven mázsával haladta meg. A sofőrt a járőrök itt már a megemelt 500 000 forintos közigazgatási bírsággal sújtották és a továbbiakban hasonlóan jártak el mint a másik esetben.  




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Egyfajta Pofátlantanítás best ofot készített a rendőrség.



hvg.hu
Autó

A híres csendes-óceáni parti út egy szakasza a heves esőzések miatt csúszott meg.