Mindösszesen tíz példány készült belőle.

A Mercedes-AMG GT 4-ajtós változata a Porsche Panamera legközvetlenebb ellenfele. A nagyméretű utazó autó alapból 640 lóerős, de az ilyen nagy teljesítményű járművekből előszeretettel készítenek még extrémebb változatokat is.

A Brabus cég, mint a Mercedes-AMG egyik legrégebbi partnere, most egy olyan tuningolt változatát kínálja az autónak, amelyből összesen 10 darab készült. Az ára ennek megfelelően brutális: 508 487 euró, ami több mint 180 milló forint.

Mindezért a pénzért igaz, egy olyan külsejű és képességű autót kapunk, aminek nem nagyon van ellenfele a közutakon. A „Lopakodó” színű autó a normál változathoz képest lényegében teljes átalakuláson ment át, amelynek során a padlószőnyegtől kezdve az összes kárpitelemig mindent kicseréltek. Az autó alá pedig 22 colos, saját fejlesztésű Brabus felnik kerültek, amelyek a karbon-kompozit anyagúak.




Természetesen az autó úgy is megy, mint egy vadászgép. 900 lóerős lett a motorja, amelyet többek közt a hengertérfogat növelésével értek el, ami jelen esetben 4,5 liter, a korábbi 4.0 literes V8-as, biturbóhoz képest. Ennek megfelelően motorblokkon is lényegében kicseréltek mindent, hogy bírja a gépészet a megnövekedett terhelést.

A modell 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, és álló helyzetből a 300 km/h-t is mindössze 23,9 másodperc alatt éri el. A legnagyobb sebességét elektronikusan 330 km/h-ra korlátozzák.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Ez több mint kétszer annyi, mint a legolcsóbb alapmodell az elektromos Smart Fortwo kabrióból.



hvg.hu
Autó

Ha már katonai felmenőkkel rendelkezik a Mercedes G-osztály, akkor néha jó visszatekinteni rá.