Az új koncepciómodell egy 53 éve született típusba lehel új életet.

Csehszlovákiában 1968-ban leplezték le a Skoda 1203-at, a többek közt személyszállító, furgon és platós változatokban is készült típusból egykoron a hazai utakon is sokat lehetett látni.




Nem állítanánk, hogy a 90-es évek végéig gyártott Skoda 1203 hamarosan visszatér az utakra, mindenesetre a ma már a Volkswagen konszern részét képező Skoda egyik munkatársa, Daniel Hájek elkészítette a mikrobusz 2021-es évjáratú modern utódjának koncepcióját.







A 31 esztendős tervezőnek személyes kötődése van a típushoz, ugyanis egykoron családjának is volt egy Skoda 1203-asa, és ez volt az első autó, amit tizenéves korában vezethetett. Hájek elképzelése szerint az új 1203-as a VW Transporter platformájra épül és akár tisztán elektromos hajtása is lehet.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!