Az amerikai Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatal hívta fel a figyelmet a Model S és Model X érintőképernyőinek problémájára.

A Tesla visszahív közel 135 ezer Model S és Model X autót, mert a járművek érintőképernyői meghibásodásra hajlamosak, ezért biztonsági kockázatot jelenthetnek ? írja a CNBC.

A problémát az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatala (NHTSA) jelezte a Teslanak.

A portál azt írja, hogy az eMMC modul meghibásodása miatt leállhatnak a külső kamerák, a kiolvasztó berendezések és a külső jelzőfények. Felhívták a figyelmet, hogy ezek a láthatóság csökkenéséhez vezethetnek, így ütközést is okozhatnak.

Az autógyártó összesen 134 951 elektromos autót hív vissza, amelyek a Tesla fremonti üzemében készültek 2012 és 2018 között.

Ez az autógyár történetének legnagyobb visszahívása, az eddigi „csúcs” 123 ezer autó volt, 2018-ban ennyi Model S-t hívtak vissza.

Képünk illusztráció.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Tesla ugyan a legutóbbi negyedik negyedévében nagyobb profitot és eladásokat realizált, mint egy évvel korábban, azonban a nyeresége első sorban a szén-dioxid-kvótáinak értékesítéséből származott.



HVG
HVG Hetilap

Az elektromos autókat gyártó Tesla alapítója, Elon Musk lépett elő a világ leggazdagabb emberévé, miután vagyona elérte a 185 milliárd dollárt. A dél-afrikai származású, 49 éves amerikai üzletember a második helyre szorította az Amazon internetes áruház megteremtőjét, Jeff Bezost. Az élre kerülése annak köszönhető, hogy a Tesla részvényárfolyama 2020-ban a hétszeresére nőtt, a cég értéke pedig a múlt héten elérte a 700 milliárd dollárt. A Tesla ? amely 2020-ban mutatott ki először éves nyereséget ? így már többet ér, mint a Toyota, a Volkswagen, a Hyundai, a GM és a Ford együttvéve. Musk ? aki a SpaceX nevű vállalata révén a rakétaépítés és a kereskedelmi űrkutatás piacára is betört ? közölte, vagyonának közel felét arra fordítja, hogy megoldja a Föld gondjait, míg a másik részéből hozzá akar járulni egy önfenntartó marsi kolónia megépítéséhez. Utóbbira szerinte azért lenne szükség, hogy a bolygónkat érő esetleges katasztrófa esetén legyen hova elmenekíteni az emberiség egy részét. Elemzők szerint az amerikai elnökválasztáson elért demokrata párti győzelem újabb lökést adhat Musknak: Joe Biden már közölte, hatékony és átfogó környezetvédelmi programot hirdet, amelynek része az elektromos autózás támogatása.