A képzeletbeli dobogó három foka közül kettőre már két tisztán elektromos meghajtású autó gurulhat fel.

2020 decemberében Európa 27 országában 30 073 Volkswagen Golfot adtak el, így a német gyártó különböző belsőégésű motorokkal, illetve hibrid hajtással szerelt kompaktja továbbra is uralja az öreg kontinens új autó eladási statisztikáját.




A közelmúltban debütált 8-as Golfból az elődjétől eltérően már nincs tisztán elektromos változat, annak helyébe ugyanis a külön utat járó Volkswagen ID.3 lépett. Ebből a típusból tavaly decemberben 27 997 példányt adtak el Európában, így a toplista második helyét tudhatja magáénak.




A harmadik helyen az amerikai Tesla legkisebb és legolcsóbb villanyautója, a Model 3 tanyázik a maga 24 567 darabos eladási mennyiségével.




A negyedik helytől lefelé a következő modellek következnek: Renault Clio, Peugeot 208, Toyota Yaris, Skoda Octavia, Renault Captur, Fiat 500 és Peugeot 2008.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!