A Google Maps képes egy útvonal tervezésénél kijelölni az ideálisan útba eső töltőpontokat és kalkulál a töltési idővel is. De nem használhatja bárki.

A Google Maps képes mostantól arra, hogy közbenső töltési pontokkal tervezzen a villanyautósok számára útvonalat. Az új funkciót, amelyről a Villanyautósok oldal írt, egyelőre csak az Android-alapú beépített rendszereket használó autók kapják meg, mint a Polestar 2 vagy a Volvo XC40 Recharge modell.

A szoftver több tízezer nyilvános töltőpontból választja ki az ideális helyen lévőket és a töltési időt is beleszámítja a várható célba érkezési időbe.

A rendszer Európában a kívánt fizetési móddal vagy szolgáltatóval is tud tervezni. Ennek, azért van jelentősége, mert egyes hálózatok más-más díjazást kínálnakazoknak, akik előfizetéssel rendelkeznek náluk. Az új funkció a Google Térképen egyelőre Európa 12 országa esetében működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Tesla ugyan a legutóbbi negyedik negyedévében nagyobb profitot és eladásokat realizált, mint egy évvel korábban, azonban a nyeresége első sorban a szén-dioxid-kvótáinak értékesítéséből származott.hvg.hu
Autó

Megint a villanyautósok jártak jól, de végül is logikus módon.