Index – Kerékagy – Ismét megnyílik a kedvezménykapu az e-bringa-vásárláshoz

általa megosztva admin
Kategória:Hétfőtől újra lehet jelentkezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázatára ? jelentette be Steiner Attila. A cél a környezet- és egészségvédelem jegyében az autóhasználat csökkentése és a kerékpáros közlekedés ösztönzése.

A körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a tárca pályázata rendkívül népszerű,

  • az első körben 1019 kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást több mint 110 millió forint értékben,
  • a második fordulóban pedig 1185 kérvény érkezett összesen több mint 128 millió forint értékben.

Az 1 milliárd forint keretösszeggel kiírt pályázat harmadik fordulójában február 5-ig lehet jelentkezni. A kiírás változatlan, ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen az

  elektromos   rásegítésű kerékpárokhoz. Pályázatot legalább három hónapos folyamatos munkaviszonnyal, megbízási jogviszonnyal vagy vállalkozói jövedelemmel rendelkezőknek lehet benyújtani, személyenként maximum egy bicikli támogatására.

A támogatás maximális mértéke

  • pedálszenzoros rásegítésű kerékpárok esetében a maximum 400 000 forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90 000 forint,
  • nyomatékszenzoros kerékpárok esetében a maximum 900 000 forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150 000 forint.

A pályázatok támogatásáról az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. dönt 20 munkanapon belül és a nyertesek részére a döntéstől számított 10 munkanapon belül a pályázati portálon keresztül juttatja el a Támogatói Okiratokat.    

A tervek szerint a pályázat negyedik körében 2021. március 1-je és március 5-e között lehet majd benyújtani a kérelmeket.

Source link

Translate ?