Több helyen tartós, többórás ónos esőzésre kell számítani.

Az ónos eső veszélye miatt több megyére ismét figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este. A veszélyjelzésük szerint Békés és Csongrád-Csanád megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ott tartós ónos esőzésre kell számítani. Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyére elsőfokú figyelmeztetést tettek közzé az ónos eső miatt.

A meteorológiai szolgálat azt írta: helyenként pár tizedmilliméternyi, néhol 1 milliméter feletti mennyiség is összegyűlhet. A csapadék halmazállapota hétfő délelőtt ezeken a tájakon is fokozatosan havas esőbe, majd hóba vált át, de legfeljebb maximum 2 centiméternyi friss hó hullhat. Hétfő délutántól csökken a csapadék valószínűsége.

Az előrejelzés szerint hétfőn a leghidegebb órákban többnyire -7 és 0 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a kevésbé felhős, hóval borított, szélvédett tájakon akár -12 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 0 és 5 fok közötti csúcsértékek várhatók.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Élet+Stílus

A következő napokban a havas tájakon komolyabb mínuszok is lesznek, de aztán fokozatosan melegszik az idő február első hetében, néhol akár 15 fok körüli csúcsértékek is várhatók ? derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.