Index – Belföld – Fürjes: nagy közpark épül Észak-Csepelen

általa megosztva admin
Kategória:



Új közpark épül Észak-Csepelen, nyílt uniós tenderrel indul a munka ? jelentette be Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. A Facebook-bejegyzésében hozzátette:

ma az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ (BFK) megindította ezt a nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást a 36 hektáros, új, nagy csepeli közpark tervezésére.

Az államtitkár kifejtette: meggyőződése, hogy a közlekedés-, különösen a közösségi-, azon belül is a kötöttpályás közlekedés fejlesztése és az otthonteremtés mellett a legfontosabb városfejlesztési feladat Budapesten a zöldítés. Emlékeztetett, hogy egy éve állapodtak meg Baranyi Krisztina ferencvárosi és Borbély Lénárd csepeli polgármesterrel, valamint a főpolgármesterrel, hogy 

Észak-Csepel keleti csücskében, sok ezer négyzetméter területen létrehoznak egy új, mindenki számára nyitott közparkot.

Fürjes Balázs hozzátette:

mivel városi jelentőségű park lesz itt, a megközelíthetőségén is dolgozunk. Egyik oldalról a fejlesztés alatt álló és Kálvin térig hosszabbítandó csepeli HÉV és a Weiss Manfréd úti kerékpárút határolja, délről a jövőbeni Galvani-híd kapcsolódó körútja és a rajta futó villamos és kerékpárút, a Kis-Dunán keresztül Ferencváros fejlesztési területei fele pedig gyalogos és kerékpáros hidakat készítünk elő.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.