Hatvan éve, a modern autózás megjelenése óta mindig 3 ezer fölött alakult a halálos áldozatok száma.

Közlekedési balesetben tavaly 2550-en haltak meg Franciaországban, ami történelmi rekordnak számít ? írja a Le Parisien.

A lap cikke szerint elsősorban a koronavírus-járvány, és az amiatt sokak számára bevezetett távmunka hatása a csökkenés, ami az egy évvel korábbi évhez képest is 21,4 százalékos volt. Különösen a karantén idején volt szembetűnő a javulás a statisztikában: áprilisban 55,8 százalékkal kevesebben vesztették életüket az utakon, mint korábban.

Magyarországon is rekord alacsony volt a közlekedési balesetben elhunytak száma tavaly. 1956 óta ez volt az egyetlen olyan év, amikor 450-nél kevesebben haltak meg közlekedési balesetben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Nem csak higiéniai okokból, de a folyamatosan mobilozók miatt is jó lehet a hagyományos rendszer átalakítása.



hvg.hu
Autó

A medvék, jávorszarvasok és hódok is átjárnak rajta.