Egy-egy ilyen egység több millió forintba kerül, és minden hasonló eset után le kell selejtezni.

Csütörtök délelőtt az M1-es tatabányai szakaszán dolgoztak a Magyar Közút munkatársai, amikor egy autós nekihajtott a terelést jelző munkagépüknek.

Az esetet rögzítette egy kamera:

A közútkezelő azt írta, hogy a munkaterület előtt két helyen is előjelezték a terelést, 100, illetve 80 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben. A teherautójukon ráadásul a narancssárga fényjelzés is láthatóan világított. Egy autós mindezek ellenére hajtott neki annak a járműnek, amely a kollégáikat védi munka közben.

A közútkezelő már többször közzétett hasonló videót. Úgy tapasztalják, hogy a többszörös figyelmeztetetések ellenére sokan az utolsó pillanatra hagyják a besorolást, és előfordul, hogy már nincs lehetőségük sávot váltani, ezért csapódnak be az ütközésienergia-elnyelő berendezésekbe vagy ütköznek neki a mellettük haladó járműnek.

Ezek az ütközéselnyelő eszközök egyszer használatosak, amint a legkisebb sérülés éri őket, totálkárosnak minősülnek. Típustól függően 3-5 millió forintba kerülhetnek, és havonta átlagosan legalább 1 darabot törnek össze az autósok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A csütörtök délutáni dugóban ácsorogva vették fel a jelenetet.hvg.hu
Autó

A Ferrari új pilótája, Carlos Sainz élesen tartja magát a versenyszezon előtt is.