Mondhatni több minőségi kategóriát átugrottak a csapatszállító kisbusszal.

A lengyel Carlex Design régóta hírneves szereplője az autótuning iparágnak, első sorban a kabinterek csúcskategóriás átalakításai nyomán. Jellemzően persze prémium márkákkal foglalkoznak, amelyek vásárlóközönségének pénztárcája elbírja a hozzáadott költségeket egy-egy átalakítás nyomán.

Néha azonban szokatlanabb darab is bekerül a portfoliójukba, mint ez a Ford Transit, amelyből kívül-belül egészen más kategóriájú járművet faragtak, mint a kiindulási alap.

Széles és alacsony peremű, 255/45-es kerekekkel, futomű ültetéssel és látványos külső elemekkel is felszerelt kisbusz már kívülről is kellően extrém, ám a kabintere az igazán csúcskategóriás.

Az ülések Alcantara szövet és bőr bevonatúak, az egész kárpitozás két tónusú. A jellemző kiegészítő színek a vörös sportosabb, illetve a szürke, amivel hűvösebb hangulata van az utastérnek.

Nem derül ki a cég anyagából, hogy a teljes átalakításért mennyit kérnek, de az alapcsomag 6500 eurónál kezdődik, ami nagyjából 2,3 millió forint. Kérésre egyébként motortuningot is csinálnak, de azt nem a Carlex végzi, ők ilyesmivel nem foglalkoznak.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az Ares Design munkája nem hazudtolja meg az olaszok érzékét a karosszériamunkához.



hvg.hu
Autó

300-as tempó meg sem kottyan a tuningon átesett nagyméretű SUV-nak.