A kékvérű brit luxusterepjáró hamarosan érkező csúcsváltozatában végre teljesen kinyújthatjuk majd a lábainkat.

A Volkswagen konszernhez tartozó Bentley 2015-ben mutatta be első szabadidőautóját, a Bentaygát. A kiviteltől függően 2,41-2,65 tonna tömegű SUV hossza 5,12 méter, tengelytávolsága pedig 2,99 méter, így az utasterében sem elöl, sem hátul nem kell helyhiánytól tartani.

A nagy rivális Rolls-Royce Cullinanben viszont egy picit még nagyobb a hely, így a Bentley elhatározta, hogy a Bentaygából készít egy nyújtott tengelytávolságú non-plus-ultra változatot, melyet a friss kémfotók tanúsága szerint már közúti forgalomban tesztelnek.




Egyelőre nem tudni, hogy a nagyobb Bentayga hossza pontosan mennyivel lesz nagyobb, mindenesetre körülbelül 25 centiméteres növekményre lehet számítani. Viszonyításképp, az említett Rolls-Royce rivális 5,34 méter hosszú, illetve 3,29 méter tengelytávolságú.

A Bentayga 4 literes V8-as motorral szerelt alapmodellje 550 lóerős és 770 Nm nyomatékú. A 6 literes W12-es egységgel felvértezett kivitel 635 lóerőt, illetve 900 Nm-t tud, a zöld rendszámos plugin hibrid Bentayga pedig 449 lóerővel és 700 Nm-es nyomatékkal rendelkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!