Index – Belföld – Lecsapott a hóvihar, több település elesett

általa megosztva admin
Kategória:Tíz centiméternél is több hó esett Ózd környékén és Bükkben, emiatt akadozik a közlekedés, és több busz is árokba csúszott. Szilvásváradnál ráadásul a hó súlya alatt egy félig kidőlt fa akadályozza a vasútközlekedést, egy tűzoltóautó pedig az árokba borult. A havazás miatt hétfő reggelre Budapestre és kilenc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfő estére viszont már a felhősebb északkeleti harmadban is fokozatosan alábbhagy a csapadék, az ország többi részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Kedden a felhősebb északkeleti harmadban is fokozatosan alábbhagy a csapadék, az ország többi részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól délnyugat felől felhősödés kezdődik, estére jórészt mindenütt megnövekszik a felhőzet, de az északi, északkeleti megyékben vékonyabb lesz a felhőtakaró. Éjjel a déli határszél környékén helyenként előfordulhat hószállingózás.

Az összefüggő felhőzet szakadozottá válik, több-kevesebb napsütésre sokhelyütt számíthatunk. Délutántól vastagabb felhőtömbök érkeznek a Dunántúl fölé, amelyekből a kora esti óráktól hózáporok is képződhetnek. A nyugati, északnyugati szél délutántól csillapodik. A Dunántúlon erős lesz az északnyugati szél, a Bakonyban viharos széllökések is lehetnek, míg a Tiszántúlon jellemzően mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és mínusz 5 fok között alakul, de az északkeleti részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és plusz 5 fok között várható.

Source link

Translate ?