Harminc év után kivezeti a modellt a francia autógyártó.

A Renault márka vezetője Luca de Meo megerősítette a francia L’Automobile Magazine-nak, hogy nem lesz következő generációja a Twingónak.

A jelenlegi, harmadik generációs a városi kisautó hét éve mutatkozott be, és az utóbbi időben már egyáltalán nem volt keresett: 2020 első három negyed évében például alig 53 ezer darab talált belőle gazdára, Magyarországon pedig már nem is forgalmazzák.

A Twingo jelenleg háromhengeres benzinmotorral, illetve elektromos változatban, Z.E. jelöléssel kapható. A modell közös alapra épült egy partnerség miatt a Smarttal, a Daimler és a Renault kooperációnak azonban vége szakadt, ami szintén hatással lehetett a modell sorsára. 

Luca De Meo azt nem jelezte, mikortól szűnik meg a Twingo gyártása, de elmondta: nem lehet kifizetődően gyártani egy mini városi autót, amelynek platformja nem osztozik más Renault-kéval.

A múlt héten felröppent hírek szerint nem marad ilyen kategóriájú autó nélkül a francia gyártó, visszatér ugyanis elektromos autóként a Renault 5-ös a kínálatába.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Azt lehetett sejteni, hogy nem lesz kifejezetten méretes modell, de a képek alapján tényleg elég kicsinek tűnik.



hvg.hu
Autó

Új modellek bemutatása is szerepel a Dacia következő öt éves tervében.