Az erzsébetvárosi utca egyik oldalán párhuzamos parkolást vezetnek be.

Megoldódhat a 74-es és a 78-as troli torlódásának problémája a legkritikusabb szakaszon, az erzsébetvárosi Nefelejcs utcában ? írta a Színes Erzsébetváros. Budapesten a szabálytalanul parkoló autók és az akadályok miatt évente körülbelül 1000 alkalommal akad el a BKK valamelyik járata, ebből 466 alkalom, (tehát az esetek körülbelül a fele) jut a Nefelejcs utcai troliszakaszra.

Kispál Tibor, VII. kerületi alpolgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat és a BKK most közösen dolgozta ki a megoldást.

Az engedélyezési eljárás lefolytatása után, valószínűleg tavasszal a Nefelejcs utca Garay utca és István utca közötti szakaszán a menetirány szerinti bal oldalon az új parkolási rend a párhuzamos parkolást írja majd elő, így a trolik a szabálytalanul parkoló gépjárművek, teherautók miatt nem akadnak el többet, nem alakul ki dugó és a trolik utasainak sem kell többet bosszankodniuk.

A parkolási rend megváltoztatásával 18 parkolóhely fog megszűnni az érintett szakaszon. Az önkormányzat szerint ugyanakkor az intézkedés nem autósellenes.

?Nagyon sokan utaznak a trolin és autóval is ezen a szakaszon, nem megengedhető, hogy hosszú fél órákra-órákra elakadjon a forgalom. Mentőautó se tud elmenni, ha elakadnak a trolik, ezen emberélet is múlhat” ? írták.

Az önkormányzat bejegyzéséből az is kiderült, hogy közlekedési szakértők felülvizsgálják a parkolási helyzetet a Wesselényi utcában, a Klauzál térnél, az Akácfa utca környékén és a Dohány utcában, a Síp utca és a Nagydiófa közti szakaszon is. Itt azt vizsgálják meg, hogy a trolik jobban elférnek-e, ha a parkoló autók felállhatnának a járdára fél kerékkel.

A pontos terveket még várják, mert alapvetően a járdák szűkösek és nem jó irány, ha a gyalogosok rovására születnek közlekedési kompromisszumok.

(Címlapképünk illusztráció.)



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


Domány András
Itthon

Az eredetileg tervezettnél nagyobb átalakítást végeznek az Országházzal szemben található Agrárminisztérium (ismertebb régi nevén Földművelésügyi Minisztérium) épületén, a troliknak pedig megint új helyet kell keresni. A kormány döntései csütörtök este jelentek meg a Magyar Közlönyben.



hvg.hu
Autó

Megszűnt a trolivégállomás az Arany János utcánál, a trolik a főúton próbálnak visszafordulni.