Az amerikai villanyautó ára Franciaországban csökkent a legnagyobb mértékben.

A Tesla a közelmúltban a Model S kisebb méretű és olcsóbb alternatívájaként dobta piacra az általunk is alaposan letesztelt Model 3-at, melynek európai árai most jelentősen mérséklődtek.

A Tesla Model 3 ára Franciaországban csökkent a legnagyobb mértékben. A villanyautó Standard Range Plus kivitelének ára az eddigi 49 990 euróról 43 800 euróra csökkent, ami átszámítva mintegy 2,21 millió forintos árcsökkentést jelent. A Long Range és Performance változatokért mostantól 5 810, illetve 6 000 euróval kevesebbet kell fizetniük a franciáknak.

Németországban 42 990 euróról 39 990 euróra, vagyis 15,35 millióról 14,27 millió forintra szelidült a Standard Range Plus ára, és állami támogatással akár már 12,13 millió forint ellenében hazavezethető ez a típus. A Long Range, illetve Performance verziók ára rendre 2 500, illetve 3 500 euróval csökkent.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!